Body Shop Haul

Most of us will have failed to resist the lure of the Body Shop at one point or another and I am no exception. Personally, I blame the cheerful and colorful packaging. These products are a bit of a mixed bag: I love two of them but the other two weren’t my thing.

First up is the amazing Camomile Sumptuous Cleansing Butter in the travel-friendly tin. I adore the soft melting texture of the butter, which adds a nice dimension when massaging it into your skin. The butter turns into an oil-like layer which is easily removed with a wet cloth taking all traces of make-up with it.

The Camomile Gentle Eye Make-Up Remover from the same range isn’t for me. As a waterproof mascara aficionado, this cleanser it too mild to remove my eye make-up. However, it didn’t irritate my sensitive eyes and worked wonders to remove any leftover traces of make-up in the morning. If you use non-waterproof mascara and have sensitive eyes, be sure to give this a go.

My second love in this batch of products is the Vitamin E Face Mist. A fine mist with a lovely smell, I have been spraying this onto my face to add moisture in the morning or to simply cool my face during the hot summer. It also works wonders to get rid of a powdery look if you have been a bit heavy handed with powder.

Finally, the Elderflower Unperfumed Eye Gel was a recent impulse buy as I am still looking for the perfect eye cream (recommendations are very very very welcome). Unfortunately, although cooling, it did nothing for my panda-like dark circles or fine dehydration lines.

Given my nickname of cleanser queen, it isn’t hard to guess my favourite body shop product in this haul. If you haven’t yet tried a melting cleanser, give the Camomile Sumptuous Cleansing Butter a go!

P1420791

De Body Shop: een fijne winkel met een leuke uitstraling en gezellige verpakkingen waar velen van ons weleens komen. Hier bespreek ik vier producten die ik de laatste maanden getest heb, waaronder twee aanraders.

Als eerste de Camomile  Sumptuous Cleansing Butter; een smeltende reiniger in een blikje, heel handig om mee te nemen op reis. De Cleasing Butter word makkelijk zacht en verandert op je huid in een olie-achtige laag die je makkelijk kunt vegen met een warm doekje. Verwijdert make-up snel en makkelijk zonder je gezicht uit te drogen.

De Camomile Gentle Eye Make-Up Remover is niet helemaal mijn ding, aangezien ik meestal waterproof mascara draag en deze reiniger daar echt te mild voor is. De zachtheid van de reiniger was wel erg fijn voor mijn gevoelige ogen, dus als je op zoek bent naar een hypoallergene oog make-up remover dan is dit een aanrader.

Het tweede geweldige product in deze groep is de Vitamin E Face Mist. Deze prettig ruikende fijne gezichtsmist werkt goed als toner in de morgen om extra vocht toe te voegen maar is ook geweldig om op warme dagen lekker af te koelen. Daarnaast is deze spray ideaal als je net iets teveel poeder gebruikt hebt: even sprayen en je ziet er weer natuurlijk uit.

Het laatste product is de Elderflower Unperfumed Eye Gel. Deze heb ik laatst gekocht omdat ik nog steeds op zoek ben naar een goede oogcreme (ik hoor graag wat jullie favorieten zijn). Helaas doet deze creme weinig voor mijn panda-achtige donkere kringen of fijne lijntjes.

Mijn favoriete product is duidelijk de Camomile Sumptuous Cleansing Butter, gezien mijn obsessie met reinigers niet echt een verrassing. Zeker een aanrader als je nog nooit een zachte reiniger met deze textuur hebt geprobeerd.

Advertisements

2 thoughts on “Body Shop Haul

    • Anne October 9, 2014 / 8:02 pm

      It is great! I hadn’t expected to like it this much. Although that Raspberry bodyscrub you reviewed also look delightful, may have to pop that into my basket next time 😉

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s