Skin Saviour: Aveda Exfoliant

Reading beauty blogs is one of my favorite relaxing hobbies, which has had some detrimental effects on my wallet (#bloggermademebuyit) but also great positive effects for the condition of my skin. Reading about skin care has made me up my own game and has definitely improved the overall condition of my skin. The product which has made the biggest change for me, however, is the addition of a chemical exfoliant to my evening regime. (Please allow me to refer you to the amazing Caroline Hirons for an in-depth explanation on how they work and why you need to use this). Using an acid toner regularly takes care of impurities and spots and makes my skin look clearer and brighter. Make sure you use a decent sun screen as these toners remove the dead skin cells which is why they make your skin look better, but also makes you more sensitive to the sun.

My current acid toner is the Aveda Botanical Kinetics Exfoliant, which has Salicyclic Acid as well as Witch Hazel. The latter ingredient helps to tone and firm your skin. I find it works best if I use this two or three nights a week, but this is very personal and requires some experimentation. You only need a little of this product, so the bottle lasts a long time. I have also tried the Ren Clarifying Toner, which is very similar to this Aveda version.

avedatoner
Review of Aveda Botanical Kinetics Exfoliant.

 

Het lezen van mijn beauty blogs is een van mijn favoriete ontspannende momenten, hoewel het somes wel negatieve gevolgen heeft voor mijn portemonnee. Aan de andere kant heeft het ook een hoop positieve gevolgen gehad voor de conditie van mijn huid. Het lezen over huidverzorging heeft ervoor gezorgd dat ik zelf meer weet over welke producten en ingredienten goed werken zodat ik beter voor mijn huid zorg. Het product dat mij de grootste verbetering heeft opgeleverd is de toevoeging van een chemische toner aan mijn avond routine. Deze producten gebruiken zuren om de huid op chemische wijze te scrubben. (Lees alsjeblieft de blog van de geweldige Caroline Hirons voor een goede uitleg over wat chemische scrubs zijn en waarom je ze zou moeten gebruiken). Het gebruik van een chemische toner zorgt voor een heldere en gezonde huid en verminderd het aantal puistjes en onzuiverheden.  Zorg wel dat je producten met goede zonbescherming gebruikt, omdat deze toners de dode huidcellen verwijderen waardoor je huid er beter uit ziet, maar ook een stuk gevoeliger word voor de zon.

Mijn huidige chemische toner is de Aveda Botanical Kinetics Exfoliant, waar Salicyclic Acid en Toverhazelaar in zitten. Toverhazelaar is van nature zuur en de combinatie zorgt voor een goede scrub. Ik gebruik deze toner twee tot drie keer per week, maar dat is heel persoonlijk en vereist wat experimenteren. Je hebt maar een klein beetje toner nodig, dus je doet lang over een fles. Ik heb ook de Ren Clarifying Toner gebruikt (verkrijgbaar bij o.a. de Bijenkorf) die heel vergelijkbaar is met de Aveda versie.

Advertisements

One thought on “Skin Saviour: Aveda Exfoliant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s