Hit or Miss: Catrice Velvet Matt Eyeshadow

As this post goes live on my blog, I am wandering through London with my best friends! There are daily posts scheduled throughout my short holiday, but I will to ask you to be a bit patient as I will not be approving or responding to any comments. Hope you enjoy these posts and will speak to you all once I get back!

Catrice is an amazing affordable beauty brand with great products, some of which you have already seen in previous posts, but occasionally they produce very disappointing products. I already own some fabulous eye shadows by Catrice, so when they announced the new Velvet Matt Eye shadows I decided to purchase one. I got Vanillaty Fair 010, another great name (Catrice always comes up with witty names for their products). Unfortunately, the eye shadow did not live up to my expectation. I haven’t included a swatch image because I couldn’t even get the color to show up on a photo. I’ve only wore it once and needed a lot of product to get the color right on my eyelids, only to have it migrate into creases within two hours and look absolutely awful. Needless to say, this was an absolute miss. Rather strange, since I love both the normal mono shadows and palettes Catrice produces so I would recommend you check out those in stead.

catrice velvet

Terwijl jullie dit lezen, loop ik met mijn beste vriendinnen door Londen! Er komt elke dag een nieuwe post online op mijn blog tijdens deze korte vakantie, maar ik moet jullie wel vragen om wat geduld te hebben met jullie commentaar: ik zal geen commentaar goedkeuren of lezen dit weekend. Ik hoop dat jullie de posts leuk vinden en spreek jullie snel weer!

Catrice is een geweldig betaalbaar merk met goede producten, waarvan er al een aantal voorbij zijn gekomen op dit blog, maar af en toe zit er een teleurstellend product tussen. Ik bezit al enkele super oogschadows van Catrice, dus toen ik de nieuwe Velvet Matt Eyeshadow in de winkel tegenkwam nam ik er een mee. Ik heb kleur Vanillaty Fair 010, weer een geweldige naam (Catrice heeft altijd hele grappige namen voor hun producten). Helaas was de oogschaduw echt een teleurstelling. Ik heb geen swatch van de kleur in de afbeelding opgenomen omdat de kleur niet zichtbaar was op de foto. Ik heb het slechts een keer gedragen en had toen veel product nodig om de kleur op mijn oogleden te krijgen, waarna het binnen twee uur in de fijne lijntjes was gekropen en er echt heel lelijk uitzag. Echt een misser dus. Best raar, want ik ben dol op de enkele oogschaduws en paletten van Catrice.

 

Advertisements

3 thoughts on “Hit or Miss: Catrice Velvet Matt Eyeshadow

 1. Mariëlle December 5, 2014 / 2:59 pm

  Ik heb er al veel negatiefs over gehoord, alleen de pigmentatie lijkt me super bij de donkere kleuren, maar de rest…

  Liked by 1 person

  • Anne December 10, 2014 / 11:09 am

   Vervelend he! Meestal is Catrice juist goed in oogschaduw, maar dit was echt helemaal niks 😦

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s