Ultimate Luxury: Chanel Poudre Universelle Libre

A couple of weeks ago, I admitted to my inability to get past the Chanel counter without picking up the beautiful Poudre Universelle Libre in color 20 Clair – Translucent 1. I have been using it for a while now and (perhaps unsurprisingly) I absolute love this stuff!

Chanel Powder

The packaging is very Chanel and looks lovely on your dresser: it comes in a sturdy plastic container with a classic black lid and a lovely and usable powder puff. Underneath the puff is a sifter, which distributes just the right amount of material and prevents the dreaded loose powder explosion. I haven’t traveled with it yet as I have a compact powder for that, but my friend has it in her handbag on a regular basis and has never had a spill.

cropped selfie

I use the Chanel powder puff to apply powder to my face and than distribute it with a big powder brush. I absolutely love the finish, it mattifies beautifully but still leaves you looking radiant (contradictory but true). It never looks heavy or powdery due to the fine consistency. The best thing is the amount of product you get: a whopping 30 grams of powder. In comparison, most pressed compacts only contain about 10 grams. The Chanel loose powder is more expensive to buy, but the size of the container coupled with the small amount of product required for a great result means that this will certainly last much longer! An absolute must have product (if it is within your price range) or a great gift idea for Santa!


Een paar weken geleden gaf ik toe dat het me niet gelukt was om langs de Chanel display te lopen zonder de mooie Poudre Universelle Libre in kleur 20 Clair – Translucent 1 te kopen. Ik gebruik het nu al een tijdje en ik ben er absoluut dol op!

Chanel Powder

De verpakking is natuurlijk heel erg Chanel en staat geweldig in je badkamer. Het poeder zit in een stevige plastic pot met een klassiek zwart deksel en een schattige en bruikbare poederdons. Onder de poederdons zit een zeef, die de juiste hoeveelheid poeder verspreid en een explosie van los poeder tegengaat. Ik heb dit product zelf nog niet meegenomen omdat ik nog een compact poeder heb voor onderweg, maar mijn vriendin heeft de pot geregeld in haar handtas en heeft nog nooit een probleem gehad met lekkages.

cropped selfie

Ik gebruik de Chanel poederdons om het poeder om mijn gezicht aan te brengen en verspreid het vervolgens met een grote poederkwast. Ik vind het effect helemaal geweldig, het matteert heel mooi maar laat je tegelijkertijd stralen (tegenstrijdig maar waar). Het ziet er nooit zwaar of poederig uit omdat het poeder zo fijn is. Het allerbeste is de grote hoeveelheid product in de pot: 30 gram poeder. Ter vergelijking, een normale compact poeder bevat maar 10 gram. Het Chanel losse poeder is duurder in aanschaf, maar de hoeveelheid product en de zuinigheid van gebruik zorgen ervoor dat je hier veel langer mee doet! Een absolute aanrader (als dit binnen je budget valt) of een leuk idee voor de kerstman!

 

Advertisements

5 thoughts on “Ultimate Luxury: Chanel Poudre Universelle Libre

 1. annie'sbeauty... December 17, 2014 / 1:27 pm

  one of my old time favourite setting powders! …and the first loose powder that I ever bought! don’t use it that much anymore and to be honest I think it might need a replacement soon… haha! πŸ™‚

  Liked by 1 person

  • Anne December 17, 2014 / 1:37 pm

   It is my very first loose powder and I am in love πŸ™‚ Replacement means a trip to the Chanel counter, so be careful Annie: before you know it you exit with other pretty little goodies πŸ˜‰

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s