December Empties

Before we rush into 2015, it is time to discuss the beauty products I finished in the last month. All of these happen to have been reviewed previously, so I will give you a short recap of how I feel about them (spoiler alert: almost all of them are great) and direct you to the original posts in case you would like some additional information.

BeFunky_decemberempties.jpg

Kicking things off is the amazing Trilogy Certified Organic Rosehip Oil. This is one of the products which have made the biggest difference to the condition of my skin. It has visibily reduced the redness of my cheeks and the visibility of fine lines and little scars. I have raved in greater detail about the amazing difference this has made to my skin here. People with oily skin often find it scary to add more, but the regular use of a facial oil will have great effects on all skintypes. This is a great organic product which is affordable and available in a smaller bottle so you can test it first.

The Camomile Sumptuous Cleansing Butter by the Bodyshop is a great affordable balm cleanser. It removes makeup with ease, feels great on your skin, and a little goes a long way. Check it out if you are looking for a new cleanser. The eye makeup remover by Dr van der Hoog is the only product in this set which I wouldn’t recommend. Although it functioned well enough, it is not my favourite waterproof remover (you can read my full reasoning here). Lush toners have been a staple in my skincare routine for years: I started with the Tea Tree version but have enjoyed Eau Roma Water for the last year or two. Even though one of my friends thinks ‘it smells like an old lady’, I need it (read more about it here).

The Catrice Photo Finish foundation in 010 Sand Beige is one of my all time favourite foundations. Even though it is ridiciously cheap, it has excellent coverage and the color happens to be perfect for me (read my review rave here). The color range is very limited but if – like me – you are lucky enough to find the perfect shade, then it is without doubt one of the best drugstore foundations out there. Obviously, I had a spare in my cupboard ready for the moment I ran out.

mf mascara

Finally, the False Lash Effect mascara by Max Factor gives lashes great volume and length without the dreaded clumping or spider lashes. I love the effect of this mascara (which you can see in the picture above and read about here) and have already repurchased it.


Voordat we enthousiast aan 2015 beginnen, is er nog net tijd om de producten te bespreken die ik in December heb opgemaakt. Deze zijn toevallig allemaal al eerder besproken, dus ik geef jullie hier een korte mening (spoiler: de meeste zijn geweldig) en verwijs jullie naar de originele reviews waar je meer informatie kunt vinden.

BeFunky_decemberempties.jpg

Als eerste de geweldige Trilogy Certified Organic Rosehip Oil. Dit is een van de producten die het grootste verschil heeft gemaakt in de conditie van mijn huid. Het heeft de rode vlekken in mijn gezicht en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en littekentjes enorm verminderd. Ik heb al eerder enthousiast gebrabbeld over het geweldige effect van deze olie in deze review. Personen met een vette huid vinden het vaak eng om meer olie toe te voegen, maar het regelmatig gebruiken van gezichtsolie heeft goede effecten voor alle huidtypes. Dit is een geweldige betaalbaar biologisch product dat ook verkrijgbaar is in een kleine verpakking zodat je het eerst kunt uitproberen.

De Camomile Sumptuous Cleansing Butter van de Bodyshop is een fijne en betaalbare reiniger in de vorm van balsem. Het verwijdert makeup met gemak, voelt prettig op je huid, en je hebt maar een klein beetje nodig. Een goede tip als je een nieuwe reiniger zoekt. De oogmakeup remover van Dr van der Hoog is het enige product dat ik niet zou aanraden. Hoewel het op zich redelijk werkt, is het niet mijn favoriete oogmakeup reiniger (lees er hier meer over). Lush Toners zijn al jaren onderdeel van mijn huidverzorgingsroutine: ik begon met de Tea Tree versie maar gebruik sinds een jaar of twee de Eau Roma Water. Hoewel een van mijn vriendinnen vind dat hij ‘ruikt als een oud vrouwtje’, zou ik niet zonder kunnen (lees de review hier).

De Catrice Photo Finish foundation in 010 Sand Beige is een van de allerbeste foundations die ik ooit gebruikt heb. Hoewel de foundation belachelijk goedkoop is, biedt hij goede dekking en de kleur is voor mij perfect (lees mijn review enthousiaste aanprijzing hier). De beschikbare kleuren zijn helaas heel beperkt, maar als je -net als ik – gelukkig genoeg bent om de goede kleur te vinden, dan is het zonder enige twijfel een van de beste goedkope foundations. Ik had natuurlijk al een reserve flesje in de kast staan om te gebruiken zodra deze op was.

mf mascara

De False Lash Effect mascara van Max Factor geeft wimpers volume en lengte zonder lelijke klonters of spinnenpootjes. Ik ben dol op het effect van deze mascara (je kunt het hierboven zien en hier teruglezen) en heb dan ook alweer een nieuwe aangeschaft.

 

 

Advertisements

5 thoughts on “December Empties

  1. Nadine December 30, 2014 / 11:01 am

    The Body Shop has amazing products! The shop also always smells amazing. It’s a pleasure going in there. 😀

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s