Hit or Miss: Catrice Ombre Topcoat

catrice ombre

Today’s Hit or Miss post features the Ombre topcoat by Catrice. Introduced last fall, this topcoat is meant to create an ombre effect by making light polish darker with each coat. By applying nothing to your little pinky finger, a single coat to your ring finger, two coats to your middle finger etc etc you should get a lovely graded manicure.

catrice ombre swatch

I really did not get on with this product at all, a rare miss for Catrice. First off, the finish is horribly stripy. No matter how hard I tried, I could not get it to look nice and even. Annoyingly, it looks reasonable enough even on the close up photos, because my camera seems to even out the color but in real life….nope. Furthermore, the product is purple in tone and therefore only looks good over white and pink polish. I tried it over light yellow, pistachio, and baby blue but the effects were not pretty. This is definitely going straight into the trash.


catrice ombre

Vandaag in de Hit of Mis serie de Ombre topcoat van Catrice. Dit product is sinds afgelopen najaar in de schappen te vinden en moet een ombre effect creëren door lichte nagellak met elke laag donkerder te maken. Door niets aan te brengen op je pink, een laag op je ringvinger, twee lagen op je middelvinger enzovoort zou je een mooi kleurverloop in je manicure moeten creëren.

catrice ombre swatch

Ik kan echt helemaal niks met dit product, een zeldzame misser voor Catrice. De topcoat droogt heel streperig op. Wat ik ook probeerde, het zag er nooit mooi egaal en even uit. Irritant genoeg ziet het er best aardig uit in de closeup foto, omdat mijn camera de kleur egaliseert, maar in het echte leven…nee. Daarnaast is de topcoat paars van kleur. Dit ziet er redelijk uit over wit en roze lakjes, maar geeft een heel raar effect over licht geel, pistache en babyblauwe. Dit potje gaat zo de prullenbak in.

Advertisements

4 thoughts on “Hit or Miss: Catrice Ombre Topcoat

 1. Sanae January 8, 2015 / 9:27 am

  Wat zonde! Op de foto’s zien ze er best goed uit!

  Liked by 1 person

  • Anne January 8, 2015 / 10:19 am

   Stom he 😦 Ik krijg het op mijn nagels echt niet mooi. Jammer, want het idee is wel super.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s