Perfect DIY Vintage style gift for a Travel Fan

During my trip in San Francisco, I was staying with a good friend who lives and works there. It was amazing to catch up with her, but did leave me with the tricky issue of finding the perfect gift. After some evenings on pinterest and etsy, I came across the perfect gift idea for a fellow travel aficionado: a print with vintage luggage tags representing important destinations in her life.

vintage travel tags gift

It turned out to be relatively easy to reproduce: I spend a night collecting vintage luggage tags for the relevant destinations on the internet and printed these in high resolution on a piece of cardboard. I took a page from an old atlas with the areas of the world (in this case the Americas and Europe) showing all destinations in question. Using the glass from the picture frame, I cut the atlas page to the perfect size, added the vintage luggage tags, and framed it. Truly the perfect personalized gift for anyone with a bit of wanderlust.


Tijdens mijn trip naar San Francisco verbleef ik bij een goede vriendin die daar woont en werkt. Het was geweldig om haar weer te zien maar zorgde wel voor een dilemma: het vinden van het perfecte kado om haar te bedanken. Na een paar avondjes op pinterest en etsy vond ik het perfecte kado voor een mede fan van reizen: een print met vintage bagage kaartjes met daarop de belangrijke plaatsen in haar leven.

vintage travel tags gift

Het bleek redelijk makkelijk om dit zelf na te maken: een avondje zoeken naar de juiste vintage bagagekaartjes om ze vervolgens in hoge resolutie te printen om karton. Als achtergrond gebruikte ik een bladzijde uit een oude atlas waarop de relevante regio’s van de wereld (in dit geval Amerika en Europa) stonden afgebeeld. Met het glas van het fotolijstje was het makkelijk om deze bladzijde precies op de juiste maat te snijden. Voeg de kaartjes toe en doe de print in het lijstje. Het perfecte persoonlijke kado voor alle reislustige vrienden en familie.

Advertisements

10 thoughts on “Perfect DIY Vintage style gift for a Travel Fan

  • Anne January 31, 2015 / 10:49 am

   Hope you have a great weekend as well Amy!!

   Like

 1. Amelia Vesper January 30, 2015 / 8:38 pm

  This is such an awesome gift idea!! My sister would LOVE this (she has been everywhere). Thanks for the tip!

  Liked by 1 person

 2. Karen Rees January 30, 2015 / 3:51 pm

  This is gorgeous Anne – what an amazing gift idea!! So personal and very creative! Love it ❤ x

  Liked by 1 person

  • Anne January 30, 2015 / 3:53 pm

   Thanks Karen 🙂 I was pretty happily surprised with the way it turned out.

   Liked by 1 person

 3. Sanae January 30, 2015 / 10:23 am

  Wat een ontzettend tof cadeau! Ik ga dit voor mezelf maken haha!

  Liked by 1 person

  • Anne January 30, 2015 / 10:51 am

   hihi! Daar was ik zelf ook al over na aan het denken :$ :)!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s