Natural Radiance: Trilogy night cream and toner review

Although I have recently been distracted by a lot of pretty makeup products (expect a lot of reviews on that theme in the coming weeks), my main beautyobsession remains organic or natural skincare.  The condition of my skin has improved a lot since I have started paying proper attention to it with a rather extensive routine. I believe any twice daily routine which includes proper cleansing and moisturising of the skin will be beneficial, regardless of your preferred brands or budget. Personally, however, my somewhat sensitive skin – usually expressed by flaming red cheeks – seems to prefer natural brands of skincare.

I received the Trilogy Age Proof Powerfully Natural Radiance Restorers Collection as a free gift with a repurchase of my beloved Trilogy Rosehip Oil. It contains three luxurious mini’s: the Active Enzyme Cleansing Cream, the Hydra-Tone Softening Lotion, and the Replenishing Night Cream. I haven’t gotten around to trying the first one and will let you know as soon as I do, but I have finished the other two and wanted to share my opinion.triology radiance set

The Replenishing Night Cream was perfect for the colder winter months. The cream contains rosehip, avocado and marula oil meaning it provides a good deal of moisture but sinks in relatively quickly. A nice but unobtrusive fragrance which does not longer. Suitable for the dry or mature skin, this helped me get through December with minimal redness in my cheeks. A 60 ml jar of this cream will set you back £31.50/$55/€34,95, a very fair price for a decent product.

The Hydra-Tone Softening Lotion has a rather interesting consistency: I expected a liquid toner but this is more a (rather liquid) gel. It has been enriched with natural hyaluronic acid which aims to help your skin retain moisture better. The lotion costs £19.50/$38/€21,95 for 150 ml. I liked the product, but didn’t really see a reduction of fine lines and wrinkles as suggested by Trilogy. That might also be due to the fact that I am already using a serum containing pure hyaluronic acid. Although nice, I probably wouldn’t purchase this again as I prefer spray toners for a nice refreshing feeling.

trilogy radiance

So, the Replenishing Night Cream was really a great product. I feel this is on par or even superior to many other creams in the sameprice bracket and has the added bonus of being natural. The lotion didn’t add much for me, but might be a good addition if your other skincare products do not contain hyaluronic acid. Have you tried any Trilogy products?


Hoewel ik de laatste tijd nogal afgeleid ben door een allemaal mooie make-up producten (verwacht dan ook een hoop reviews rond dat thema in de komende weken), blijft mijn belangrijkste beauty obsessie natuurlijke huidverzorging. De conditie van mijn huid is enorm verbeterd sinds ik een uitgebreide huidverzorgingsroutine ben gaan volgen. Ik geloof dat elk tweemaal daags uitgevoerd stappenplan met goede reiniging en hydratering van de huid goed is voor je, ongeacht welk merk je gebruikt of hoe duur de producten zijn. Zelf merk ik echter dat mijn wat gevoelige huid – gekenmerkt door opvallende rode wangen – heel goed reageert op natuurlijke huidverzorging.

Ik kreeg de Trilogy Age Proof Powerfully Natural Radiance Restorers Collection gratis bij een aankoop van mijn geliefde Trilogy Rosehip Oil. De collectie bevat drie luxe minaturen: de Active Enzyme Cleansing Cream, de Hydra-Tone Softening Lotion, en de Replenishing Night Cream. Ik heb de eerste nog niet kunnen testen en zal natuurlijk een review schrijven zodra ik er aan toe kom, maar wilde de andere twee producten alvast bespreken.

triology radiance set

De Replenishing Night Cream was perfect voor de koude wintermaanden. De crème bevat rozenbottel-, avocado- en marula-olie waardoor het een zeer hydrateremde creme is. Gelukkig trekt de creme wel lekker snel in en heeft het een prettige maar onopvallende geur die snel verdwijnt. Zeer geschikt voor de droge of oudere huid, dit product heeft er echt voor gezorgd dat ik december doorgekomen ben met minimale roodheid in mijn wangen. Een potje van 60 ml kost €34,95, een hele redelijke prijs voor een goed product.

De Hydra-Tone Softening Lotion heeft een interessante textuur: niet een vloeibare toner zoals ik verwachte maar een redelijk vloeibare gel. Het product is verrijkt met natuurlijke hyaluronic acid die je huid helpt om vocht beter vast te houden. De lotion kost €21,95 voor 150 ml. Ik vond het een prima product, maar zag niet echt een vermindering in fijne lijntjes en wrimpels zoals belooft. Misschien komt dat omdat ik al een serum gebruik met pure hyaluronic acid, waardoor dit niet zoveel meer bijdraagt. Alles bij elkaar een prima product, maar ik ben zelf dol op vloeibare toners omdat die zo lekker verfrissend zijn.

trilogy radiance

De Replenishing Night Cream was dus een super product. Ik vind deze crème zeker vergelijkbaar en zelfs beter dan vele crèmes in deze prijscategorie en de natuurlijke ingrediënten zijn dan een echte bonus. De lotion deed niet zoveel voor mij, maar is wel het overwegen waard als er geen hyaluronic acid in je andere huidverzorgingsproducten zit. Heb jij weleens iets geprobeerd van Trilogy?

Advertisements

9 thoughts on “Natural Radiance: Trilogy night cream and toner review

  • Anne February 13, 2015 / 8:59 am

   Thanks, Trilogy is just one of my favorites!

   Like

  • Anne February 13, 2015 / 9:00 am

   There are amazing! I particularly adore their rosehip facial oil: a lifesaver 🙂

   Like

 1. Talking About Beauty February 12, 2015 / 8:20 pm

  Interesting 🙂 I’m always on the look out for natural and organic products. You should really check out mypure.co.uk (unless you haven’t already done so) You might like it 🙂

  Liked by 1 person

  • Anne February 13, 2015 / 9:02 am

   Well, Trilogy is my favorite natural brand. I have tried a lot of stuff from them and most of it is amazing 🙂 The hydra toner is a rare miss in my opinion.
   I will, thanks for the tip 😀

   Liked by 1 person

   • Talking About Beauty February 13, 2015 / 7:00 pm

    Good to know, I’ll be on the lookout for that brand 🙂 Hope you like the site!

    Like

 2. Sanae February 12, 2015 / 8:07 pm

  De lotion lijkt me niet zo fijn eerlijk gezegd, maar ik ben wel erg benieuwd naar de nachtcreme. Ik heb opeens een hele droge huid, dus ik wil van nacht – en dagcreme wisselen.

  Liked by 1 person

  • Anne February 13, 2015 / 9:03 am

   Nee, de lotion was een zeldzame misser van dit bedrijf. Je zou ook een gezichtsolie kunnen overwegen: s avonds een paar druppels inmasseren (alleen of gecombineerd met je nachtcreme) doet wonderen tegen een droge huid 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s