Revolutionary Redemption Essential Mattes Palette

mur matte palette

Makeup Revolution London has certainly been making an impact among beauty bloggers and makeup lovers. They produce stunning quality makeup products for a very affordable price. I previously reviewed (or more accurately raved about) my Iconic 2 palette and today I would like to introduce you to my other must-have palette: the Redemption Essential Mattes version.

Makeup rev essential mattes

This palette contains 12 beautiful matte eye shadows and retails for £4/$6/€5 (i.e. ridiculously cheap). The quality is amazing: the colors are very pigmented, blend well, and last well. I love these particular colors: a lot of nice neutral colors varying from beige to pink and some great darker colors for shading in the crease or a proper smokey eye. I have been using this palette a lot to create elegant work looks which look very professional. You can check out the swatches below: the lighter colors didn’t photograph to well in the dark winter light we have been having here but they are just as well pigmented as the darker shades.

MUR matte swatches

I have actually ordered some more Makeup Revolution products which should arrive next week and I can’t wait to try them. Do let me know if you have any product recommendations!


mur matte palette

Makeup Revolution London heeft zeker een grote impact gemaakt onder beauty bloggers en makeup fans. Ze maken prachtige makeup producten van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Ze zijn in Nederland nog niet in de winkel te vinden, maar de website bezorgt hier wel gewoon. Ik heb eerder mijn Iconic 2 palette nogal enthousiast beschreven en vandaag wil ik het hebben over mijn andere musthave palette van dit merk: de Redemption Essential Mattes versie.

Makeup rev essential mattes

Dit palet bevat 12 prachtige matte oogschaduws en is te krijgen voor slechts €5 (oftewel belachelijk goedkoop). De kwaliteit is geweldig: de kleuren zijn goed gepigmenteerd, makkelijk te blenden en blijven goed zitten. Ik ben dol op deze kleuren: een berg lichte neutrale tinten van beige tot roze en mooie donkere kleuren voor gebruik in je arcadeboog of om een smokey eye mee te maken. Ik gebruik dit palet veel om elegante werk looks te maken die er professioneel uit zien. Je kunt de swatches hieronder zien: de lichtere kleuren staan niet zo duidelijk op de foto vanwege het donkere winterweer maar ze zijn net zo gepigmenteerd als de donkere tinten.

MUR matte swatches

Komende week arriveert er een pakje met wat meer producten van Makeup Revolution en ik kan niet wachten om te te proberen. Laat me weten welke producten jouw favoriet zijn!

Advertisements

7 thoughts on “Revolutionary Redemption Essential Mattes Palette

 1. plus+beauty27 February 16, 2015 / 9:02 pm

  Such beautiful colors!! Great review! Thanks for sharing! ❤ xo

  Liked by 1 person

 2. Talking About Beauty February 16, 2015 / 7:33 pm

  Have been hearing so much good stuff about Makeup Revolution – still need to try them out. This palette looks great – can’t believe it’s just 5 euros! Nice seeing a palette with all matte shades, not really the norm.

  Like

 3. Amy February 16, 2015 / 6:37 pm

  Oh, this looks really nice! I’m definitely going to have to check it out, especially with that price ♥
  Amy xx

  Perfect Imperfections

  Like

 4. Sanae February 16, 2015 / 12:03 pm

  Dit palette heeft echt prachtige, maar ook gangbare kleuren! ❤

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s