Natural Beauty: Zuzka Royal Gold Nourishing Day Cream*

zuzka textOrganic skincare is one of my not so secret obsessions and today I want to share another review with you from a brand I hadn’t tried before.

Zuzka Natural Beauty is a brand that uses natural ingredients to create beauty products suitable for the most sensitive skins. Besides the organic ingredients and lack of sulfates, parabens, or mineral oils, the products are (obviously) not tested on animals.

zuzka (5)

Zuzka produces several skin- and body care ranges aimed at different skin types, hair care and mineral makeup. I have tested a day cream from the Honey Glow range aimed at dry, sensitive or mature skin.

zuzka (2)

The Royal Gold Nourishing Day Cream* is a rich but non-greasy cream that settles quickly and provides a great base for makeup. It does live up to its name: it is a nourishing cream very suitable for those with dry or dehydrated skin. My sensitive skin loves it, I had no redness or other signs of irritation.

zuzka (3)

Zuzka does not add artificial fragrances, but this cream does have a very strong scent because it is based on royal gellee. It is a very sweet honey-like scent, that I find a little overpowering at times. I would have preferred a less present scent, but you do get used to it and at least it does not irritate sensitive skin.

This day cream by Zuzka is very nice and I have become very curious to try some of their mineral make-up which looks lovely.

* PR Sample, please read the full disclaimer on my home page.


zuzka text

Natuurlijke huidverzorging is een van mijn niet zo geheime obsessies en vandaag wilde ik een review delen van een merk dat ik nog niet eerder geprobeerd had.

Zuzka Natural Beauty is een merk dat natuurlijke ingrediënten gebruikt om schoonheidsproducten te maken voor de gevoelige huid. Behalve de organische samenstelling en het gebrek aan sulfaten, parabenen, en minerale oliën, zijn de producten ook niet getest op dieren.

zuzka (5)

Zuzka heeft een aantal verschillende huid- en lichaamsverzorgingslijnen bedoelt voor verschillende huid types, haar producten en minerale make-up. Ik heb de dagcrème uit de Honey Glow serie getest bedoelt voor de droge, gevoelig of oudere huid.

zuzka (2)

De Royal Gold Nourishing Day Cream* is een rijke maar niet vette crème die snel intrekt en een goede basis vormt voor make-up.  De naam klopt zeker: het is een verzorgende creme die heel geschikt is voor de drogere huid. Mijn gevoelige huid is er dol op, ik had geen last van roodheid of andere tekenen van irritatie.

zuzka (3)

Zuzka voegt geen extra parfum toe, maar de creme heeft wel een sterke geur vanwege de royal gellee. Het is een hele zoete honingachtige geur, die ik wel wat heftig vind. Het had van mij wel wat minder gemogen, maar je raakt eraan gewend en het zorgt ten minste niet voor irritatie.

Deze dagcreme van Zuzka is heel prettig en ik ben zeker benieuwd geraakt naar de minerale make-up die er ook super uitziet.

*PR product, lees mijn volledige disclaimer op mijn homepage voor meer informatie.

Advertisements

9 thoughts on “Natural Beauty: Zuzka Royal Gold Nourishing Day Cream*

  • Anne April 18, 2015 / 9:30 am

   Hi Sam! Thanks for the nomination. I am totally behind on my awards and tags, but hopefully I will manage to catch up.
   xx Anne

   Liked by 1 person

 1. Sanae April 17, 2015 / 12:59 pm

  Klinkt heerlijk! Ik heb een droge huid, zou dit product mijn huid echt wat meer voeden? Ik gebruik momenteel de cremes van Ziaja, maar als er wat beters is..

  Liked by 1 person

  • Anne April 18, 2015 / 9:37 am

   Hmm Ziaja ken ik niet. Mijn huid reageert beter op natuurlijke producten, maar zolang het maar een lekker dikke creme is maakt het verder weinig uit.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s