Home Decor: A Scandinavian Twist

Before I show you some of my latest interior design purchases, I just want to give you a quick update about the blog schedule. Having finally settled in, I will be returning to my old blogging schedule with a slight tweak. A post will appear on the blog every day from Monday to Friday, so five posts a week on various beauty issues to enjoy. I am also returning to my old way of posting the Dutch version below the English, which will make it easier to read but means the Dutchies will have to scroll down (sorry).

I have been (and still am) on the prowl for furniture and decoration for my new flat and I have been really inspired by this amazing vintage Scandinavian vibe I keep seeing everywhere (I am looking at you Pinterest). Case in point: my new dining room chairs.interior design scandinavian twist

I have to admit I was a bit nervous about all the different colors, but I love the way it has turned out. Beautiful deep shades that help add a little something to the kitchen without being to bright. Reassured by the success of the chairs, I had hoped to order this beauty from Ikea to help spice up the living room a little.

interior design scandinavian twist

Unfortunately, Ikea has delivery issues with this particular color right now, so i can’t order it online -_-. Let’s hope they get things sorted and I end up loving it just as much as the dining room chairs. Finally, I have also been shopping for small bits and pieces to help add some atmosphere. I fell in love with this amazing shower curtain from H&M: makes me smile every time I walk into the shower. In keeping with my new vintage theme I also bought a lovely tin medical box for storage and hope to find these cute storage jars somewhere.

interior design scandinavian twist

I also ordered some pillow cases in colors matching the chairs and am waiting for my sofa to arrive. So a lot of exciting stuff. the house finally feels like it is coming together and I hope I will be able to give you a tour of a semi-finished place in a couple of weeks.


Voordat ik jullie mijn laatste interieur-aankopen laat zien, wilde ik even kort een huishoudelijke mededeling doen. Nu ik eindelijk een beetje gewend ben aan mijn nieuwe huis, zal ik teruggaan naar mijn oude blog schema met een kleine aanpassing. Een post zal elke dag verschijnen van Maandag tot Vrijdag, dus vijf keer per week over alles wat met beauty te maken heeft. Ik ga ook de Nederlandse tekst weer onder de Engelse posten omdat dat toch makkelijk leest, maar helaas moeten mijn Nederlandse lezers dus wel weer naar beneden scrollen (sorry).

Ik ben lekker aan het winkelen voor meubels en decoratie voor mijn nieuwe huis en ben heel erg geinspireerd door de geweldige vintage Scandinavische sfeer die je nu overal ziet (vooral op Pinterest, zucht). Een voorbeeld: mijn nieuwe eettafel stoelen.

interior design scandinavian twist

Ik moet toegeven dat ik best nerveus was over al die verschillende kleurtjes, maar ik vind het resultaat echt geweldig. Mooie diepe kleuren die net iets extra’s aan de keuken geven zonder te fel te zijn. Nu de stoelen een succes zijn had ik gehoopt ook deze prachtstoel bij Ikea te bestellen om de woonkamer ook iets meer pit te geven, maar ze hebben leveringsproblemen met de gele kleur dus ik kan hem niet krijgen.

interior design scandinavian twist

Laten we hopen dat Ikea de problemen oplost en ik deze net zo gaaf ga vinden als de eetkamerstoelen. Ik ben ook bezig geweest met het aanschaffen van accessoires om wat sfeer te creΓ«ren. Ik werd echt verliefd op dit douchegordijn van H&M: ik moet erom lachen elke keer als ik de douche binnenloop. Passend bij mijn nieuwe vintage thema heb ik ook deze leuke medicijnenkist gekocht en ik hoop deze leuke opslagpotten ook nog ergens te kunnen vinden.

interior design scandinavian twist

Ik heb natuurlijk ook alvast wat kussenhoesjes bestelt in de kleuren van de stoelen terwijl ik wacht op mijn nieuwe bank. Zoveel gave dingen helpen echt om het huis wat meer uitstraling te geven. Hopelijk kan ik jullie over een paar weken een rondleiding geven door een bijna-af huis.


Advertisements

16 thoughts on “Home Decor: A Scandinavian Twist

  • Anne September 9, 2015 / 9:08 am

   Thanks πŸ˜€ My dad made it out of an antique door and it looks amazing πŸ™‚ I will probably change the legs for something a bit more suitable later on though.

   Like

 1. fivezero September 8, 2015 / 1:41 pm

  I adore all the colors! I love that Scandinavian style, too. The table that your dad made is incredible!

  Liked by 1 person

  • Anne September 9, 2015 / 9:16 am

   Isn’t is just? It was an old door he found somewhere. I will be changing the legs for something a little chunkier, but I love how it looks πŸ™‚

   Liked by 1 person

   • fivezero September 9, 2015 / 2:52 pm

    That’s a great idea – and you’re so lucky to have a dad who is so skilled πŸ™‚

    Liked by 1 person

 2. Sonia September 7, 2015 / 3:14 pm

  OMG! It looks amazing! Great idea, inspiration just amazing. I’m really impressed. And I looove the table!

  Liked by 1 person

  • Anne September 8, 2015 / 9:26 am

   Thanks so much πŸ™‚
   The table is so amazing: my dad made it out of an antique door. Best thing ever!

   Liked by 1 person

  • Anne September 8, 2015 / 9:26 am

   Thanks Em! I love how they turned out as well πŸ™‚

   Liked by 1 person

  • Anne September 8, 2015 / 9:27 am

   Oh absolutely. I just love my colors though, but I adore scandinavian furniture, so i will be making my own little style combination I guess πŸ˜€

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s