Balance me Pure Skin Face Wash

 

Balance Me Pure Skin Face Wash

Some brands hand out tiny samples, others create luxurious testers, and than there is Balance Me. This British natural brand has an amazing habit of handing out great travel sizes that allow you to properly test their products. Case in point: this tube of Pure Skin Face Wash that contains 50 ml or 40% of the full size!

Balance Me is a British brand that focuses on natural ingredients. You won’t find any of the usual suspects such as parabens, sulphates, silicones, or mineral oils. They clearly display the percentage of natural ingredients on the front of each product, so it is very clear what you are getting. For example: the Pure Skin Face Wash is 98.8% natural. Obviously, the brand is also cruelty free and not tested on animals.

Balance Me Pure Skin Face Wash

Besides this clarity – which can be surprisingly rare when it comes to brands labeling themselves as natural – Balance Me is also relatively affordable for natural skincare. The full size of the Pure Skin Face Wash would set you back £16 – or roughly €22 or $24 – but you can often take advantage of great promotions on their own site or in one of the many online stores that stock the brand. It is almost starting to sound like they are paying me to write this – which they are not – but I just find the clarity and easy accessibility of the brand refreshing.

Balance Me Pure Skin Face Wash 2

Quite funny, because the Pure Skin Face Wash didn’t actually blow me away – probably because it doesn’t suite my skin type. It is a simple face wash with a light gel texture aimed at combination skin. You massage it on and remove it with warm water. It removes make-up well and doesn’t leave your skin feeling tight. My drier skin just prefers a little more hydration, but I can imagine this works great for combination skins or ladies struggling with impurities.

I have been using this as my morning cleanser and it has been doing its job, but especially this time of year I just long for the thicker texture of an cleansing balm or a soothing oil. A classic case of ‘it is me, not you’.

Have you tried this Balance Me cleanser or any of their other products? Let me know!


Balance Me Pure Skin Face Wash

Sommige merken geven je kleine testers, andere gaan verder en creeren luxere samples, en dan heb je Balence Me. Dit natuurlijke Britse merk heeft de geweldige neiging om lekker grote testers uit te delen waardoor je de producten echt goed kunt proberen. Een voorbeeld: deze reis versie van de Pure Skin Face Wash bevat 50 ml oftewel 40% van het gewone product.

Balance Me is een brits merk dat zicht richt op natuurlijke producten. Je zult geen van de bekende probleeminingrdienten zoals parabenen, suplfaten, siliconen or minerale olieen vinden. Ze geven op de voorkant van elk product duidelijk welk percentage van de ingredienten natuurlijk is, dus het is heel duidelijk wat je krijft. De Pure Skin Face Wash is bijvoorbeeld 98.8% natuurlijk. En Balance Me is vanzelfsprekend tegen testen op dieren.Balance Me Pure Skin Face Wash

Naast deze duidelijkheid – verrassend zeldzaam in merken die zichzelf labelen als natuurlijk – is Balance Me ook heel betaalbaar voor een groen merk. De grote verpakking van de Pure Skin Face Wash kost £16 – omgerekend ongeveer €22 – maar er zijn vaak geweldige aanbiedingen op de website of in een van de vele online winkels waar het merk te vinden is. Het begint een beetje te klinken alsof ik betaald word voor deze post – en dat is niet het geval – maar ik vind de herlderheid en toegankelijkheid van het merk erg verfrissend.

Balance Me Pure Skin Face Wash

Grappig genoeg was ik niet weg van de Pure Skin Face Wash – waarschijnlijk omdat het niet goed past bij mijn huidtype. Het is een simpele reiniger met een lichte gel textuur en bedoelt voor een gecombineerde huid. Je masseert de gel over je gezicht en verwijdert het met warm water. Het verwijdert make-up heel doeltreffend en laat je huid niet trekkend achter. Mijn droge huid vind iets meer hydratatie prettiger, maar ik kan me voorstellen dat dit product geweldig werkt voor dames met een combinatie huid of onzuiverheden.

Ik gebruik deze s’ ochtends en hij werkt prima, maar ik heb in de winter gewoon behoefte aan een lekker dikke balsem of verzachtende olie. Een klassiek gevalletje van ‘het ligt aan mij, niet aan jou’.

Hebben jullie deze Balance Me reiniger of andere producten van dit merk wel eens geprobeerd? Laat het me weten!

 

Advertisements

13 thoughts on “Balance me Pure Skin Face Wash

 1. stashmatters December 3, 2015 / 3:44 pm

  This sounds like something my combo skin would like – it’s nice to see more natural options at affordable prices!

  Liked by 2 people

  • Anne December 4, 2015 / 9:34 am

   Oh definitely! A really decent affordable brand 🙂

   Liked by 1 person

 2. Petra Kravos (@BeHealthyFeelGd) December 3, 2015 / 2:45 pm

  I also tried the smaller version of this face wash (it came free in one of the magazines) and I loved it. It was great for my combination skin but I guess it’s not the best for drier skin type, like you say.

  Liked by 1 person

  • Anne December 4, 2015 / 9:34 am

   I have also tried some other magazine freebies by them and I loved those. Seems to be a great brand 🙂

   Like

 3. Lifestylebites3 December 3, 2015 / 11:46 am

  I haven’t tried this product before but it seems like it is doing its job to the best.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s