Christmas Nails Made Easy

Christmas nails berry red green topcoat gold white snow

Christmas is a lovely time of year, but between the menu planning and shopping for groceries and gifts I have little time to spare on my nails. I love all of the Christmas nail art that has been going around on Pinterest, but who has the time?! Here are some quick and simply ideas for festive nails that take no time at all.

I simply cheat by picking a great top coat to create something a little extra in the same amount of time it would take me to do my nails normally. I have three ideas lined up for Christmas and will pick one once I have finally decided on an outfit (everything is just a little later and more chaotic this year, normally I plan these things ahead of time).

 

Gold is always a great idea in the festive season, so I combined the Loreal Gold Leaf topcoat with the classic cherry red of Essie’s Dress to Kilt. Red nails are rather traditional and the gold flakes add just a little something extra.

Christmas nails berry red green topcoat gold white snow

I always love a white Christmas and since there is no way that will happen this year (we are having the warmest December ever here), I decided to replicate the idea with the Nude Dots topcoat by Essence. These white and pink specks of various sizes look a lot like snow and combine well with almost any color. I have combined it with the berry tones of Max Factor’s Raspberry Blush and the dark green and very aptly named Christmas Gone Plaid by Opi. I think that last dark green combination might be what I end up wearing, as it will combine nicely with the green dress I have in mind.

Tell me: what will be on your nails this Christmas? Do you have the time to do something a little special?


 

Christmas nails berry red green topcoat gold white snow

Kerst is echt een fijne tijd, maar naast het plannen van een menu, het boodschappen doen, en het kopen van kadootjes heb ik weinig tijd over voor mijn nagels. Ik ben dol op alle Kerst Nail Art die je nu op Pinterest ziet, maar wie heeft daar nu tijd voor?! Hier zijn een paar simpele ideeรซn voor feestelijke nagels die supersnel klaar zijn.

Ik speel gewoon een beetje vals door een geweldige topcoat te kiezen, dat geeft mijn nagels een leuke look in dezelfde tijd die ik normaal kwijt ben. Ik heb drie opties voor de Kerst en kies er een als ik eindelijk besloten heb wat ik aantrek (dit jaar lijkt alles wat later en meer chaotisch te zijn, normaal heb ik dit al lang al bedacht).

Goud is altijd een goed idee voor de feestdagen, dus ik heb de Loreal Gold Leaf topcoat gecombineerd met het klassieke kersenrood van Essie’s Dress to Kilt. Rode nagels zijn erg traditioneel en het goud heeft het net wat extras.

Christmas nails berry red green topcoat gold white snow

Ik ben dol op een witte Kerst en omdat we die dit jaar echt niet gaan krijgen heb ik besloten om toch een winters gevoel te creรซren met de Nude Dots topcoat van Essence. Deze witte en roze spikkels geven een speels effect en zijn makkelijk te combineren met elke kleur nagellak. Ik heb hier gekozen voor de bessenkleur van Max Factor’s Raspberry Blush en de donkere groene toepasselijk genaamde Christmas Gone Plaid van Opi. Ik denk dat het die laatste donker groene optie gaat worden voor mij, staat heel gaaf bij het groene jurkje dat ik waarschijnlijk aan ga doen.

Wat ga jij met kerst op je nagels doen? Heb jij wel tijd om er wat meer aandacht aan te besteden?

 

Advertisements

11 thoughts on “Christmas Nails Made Easy

 1. Amelia Vesper December 23, 2015 / 9:16 pm

  Oh my, I just LOVE that dark green OPI shade! I must have it for my own! I might pair it with a gold shimmer accent nail (I am a huge sucker for gold) but your combos look lovely too. I love a festive manicure!

  xo Mil
  https://southbynorthwestblog.wordpress.com/

  Like

  • Anne December 29, 2015 / 11:08 am

   Oh I think that Opi green would look amazing with gold!

   Liked by 1 person

  • Anne December 23, 2015 / 8:06 pm

   Vind ik zelf ook wel een gaaf idee ๐Ÿ˜€

   Like

  • Anne December 23, 2015 / 8:07 pm

   Sounds great, I will be sure to check that post ๐Ÿ™‚ xx

   Like

 2. Pores for Thought December 23, 2015 / 10:50 am

  I haven’t bought any festive nail polish yet but I really need to! I have my eye on something gold and glittery. Great post hun ๐Ÿ™‚ xxx

  Liked by 1 person

  • Anne December 23, 2015 / 8:07 pm

   Gold and glittery is always the way to go this time of year ๐Ÿ™‚ xx Anne

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s