Max Factor’s Masterpiece Transform: Surprising Fail

Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara

Max Factor makes some of my favourite mascaras (Velvet Volume and False Lash Effect if you’re wondering), so I had some pretty high expectations of their Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara.Unfortunately, this was a surprising fail for me despite the beautiful packaging.

The first time I applied this, it was so wet it stuck most of my lashes together in several unattractive lumpy spider legs. Just a tad more voluminous than I was bargaining for. Now, some mascaras start out really wet and need a little time to dry out and function properly, so I persevered for a few more weeks. Things go a bit better as the product dried, but it still has an irritating habit of lumping lashes together.

Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara

This does have a lovely lengthening effect on lashes and doesn’t smudge throughout the day. I could have used a bit more curl, but the overall effect isn’t bad at all. Slightly weirder is the way this Masterpiece Transform mascara breaks up towards the end of the day: it seems to transform into little flakes.

Suffice to say, this wasn’t exactly what I expected from my favorite mascara brand. This isn’t bad as much as average and there are definitely some better options out there among the pricier drugstore/pharmacy brands.


Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara

Max Factor maakt een aantal van mijn favoriete mascaras (Velvet Volume and False Lash Effect als je benieuwd was), dus ik had best hoge verwachtingen van de Masterpiece Transform High impact Volumising Mascara. Helaas was dit een verrassende misser voor mij ondanks de mooie verpakking.

Toen ik deze de eerste keer aanbracht was de mascara zo nat dat mijn wimpers aan elkaar plakten in een aantal onaantrekkelijke spinnenpoten. Net iets volumineuzer dan ik had gehoopt. Sommige mascara’s zijn soms wat nat aan het begin en moeten even uitdrogen voor ze goed functioneren, dus ik bleef het een paar weken lang proberen. Het werd wel wat beter naarmate de mascara wat droger werd, maar het heeft nog steeds een irritante neiging om wimpers aan elkaar te plakken.

Max Factor Masterpiece Transform High Impact Volumising Mascara

Deze heeft wel een mooi verlengend effect op de wimpers en vlekt niet gedurende de dag. Ik had liever iets meer krul gezien, maar het effect is niet slecht. Wat wel raar is, is de manier waarop de Masterpiece Transform gedurende de dag uit elkaar valt: het lijkt te veranderen in kleine schilfers.

Dit was dus niet helemaal wat ik verwacht had van mijn favoriete mascara merk. Het is niet zozeer slecht als wel gemiddeld en er zijn echt een hoop betere opties te vinden in het duurdere segment van de drogist.

 

Advertisements

11 thoughts on “Max Factor’s Masterpiece Transform: Surprising Fail

  • Anne June 6, 2016 / 8:19 pm

   Oh I know -_-. Weird, because I love their other mascaras. xx

   Liked by 1 person

 1. Chanelle June 3, 2016 / 1:26 pm

  Sorry to hear this didn’t live up to the other Max Factor mascaras you’ve tried x

  Liked by 1 person

  • Anne June 6, 2016 / 8:22 pm

   So horrible! It got a bit better after it dried up a little but it will never be favorite. xx

   Like

 2. Lonneke June 3, 2016 / 8:56 am

  Deze heb ik ook. In eerste instantie was ik er niet erg blij mee maar uiteindelijk heb ik mijn mening moeten veranderen 😉

  Liked by 1 person

  • Anne June 6, 2016 / 8:22 pm

   Ik heb hem echt al een tijdje in gebruik (maandje of twee) maar tot nu toe wil het nog steeds niet geweldig worden.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s