Summer Musthaves

summer edit with avene, colab, nuxe, bioderma, estee lauder and institut esthederm

After a ridiculous wait, summer has finally arrived with glorious sunshine and tropical temperatures. I pulled together a quick edit of six products I absolute need in this weather, if you want to know a little more about something all you have to do is click the product name. The only thing missing is a great book and a nice ice cold drink.

First thing first: you need a decent facial sunscreen. There is nothing quite like that feeling of the sun in your face, but it does a lot of damage unless you protect is properly. I have been absolutely blown away by the Institut Esthederm Photo Regul. Nice scent, lovely creamy consistency, and great protection.

No one wants to wear heavy make-up in these temperatures, but sometimes you feel you need just a little bit of something to help your complexion along. I love Estee Lauder’s Enlighten Even Effect Skintone Corrector (you guessed it EE, silly name). This is a great illuminating product that gives you just a hint of coverage and a lovely glow. I normally wear it as a primer, but it works so well on its own in summer.summer edit with avene, colab, nuxe, bioderma, estee lauder and institut esthederm

The Bioderma Hydrabio Moisturising anti-UV mist with SPF 30 is the perfect product for on the go. Have an unexpected break to  enjoy some sunshine and need to protect your skin?  Just grab the bottle and mist this over your face. Works just fine over make-up and ideal to pop in your bag. Will be reviewing this next week, now I have finally been able to test it in the sun.

Gotten a little flushed in all this heat? Just store your facial mist in the fridge for an great boost of freshness. I happen to have this little miniature Avene Thermal water lying around for just these emergencies. The perfect fine boost of chilled water.

summer edit with avene, colab, nuxe, bioderma, estee lauder and institut esthederm

My legs have stopped glowing in the dark after a few days of sun, but as a fair girl with an aversion of fake tan they still aren’t looking their best. This golden version of Nuxe’s Huile Prodigieuse combines the tropical notes and hydrating properties of the original with fine glitters and a hint of color. Absolutely perfect to add just a little something extra to those pale legs.

My final pick has everything to do with summer laziness: in stead of washing my hair, I just add a little dry shampoo and I am good for another day. This Colab mini is perfect for on the go and the fruity New York scent is lovely for summer.

Those are my must have summer products: what are yours? Do let me know! Off to the balcony to read another book!

 


summer edit with avene, colab, nuxe, bioderma, estee lauder and institut esthederm

Na een eeuwigheid wachten is de zomer er dan eindelijk met heerlijke zonneschijn en tropische temperaturen. Ik heb een zes producten uitgekozen waar ik in de weer echt niet zonder kan, als je ergens meer over wilt weten kun je op de productnaam klikken. Het enige dat nu nog ontbreekt is een goed boek en een ijskoud drankje.

Je hebt echt een goede gezichtszonnebrand nodig. Er is niets beters dan het gevoel van zon op je gezicht, maar je moet je huid wel goed beschermen om schade te voorkomen. Ik ben echt helemaal weg van de Institut Esthederm Photo Regul. Lekker geurtje, fijne romige textuur, en super bescherming.

Niemand wil zware make-up dragen met dit weer, maar soms heb je het gevoel dat je net iets nodig hebt om je huid er goed uit te laten zien. Ik hou van Estee Lauder’s Enlighten Even Effect Skintone Corrector (jep EE, stomme naam). Dit is een fijn product dat zorgt voor een mooie glans en een heel klein beetje extra dekking. Normaal draag ik deze als primer, maar hij werkt zomers zo goed op zichzelf.

summer edit with avene, colab, nuxe, bioderma, estee lauder and institut esthederm

De Bioderma Hydrabio Moisturising anti-UV mist met SPF 30 is het perfecte product voor onderweg. Onverwacht tijd om even van de zon te genieten maar wel bescherming voor je huid nodig? Pak het flesje en spray dit over je gezicht. Werkt prima over make-up heen en super handig om in je tas mee te nemen. Zal deze uitgebreid reviewen volgende week nu ik eindelijk kans gehad heb om hem te testen in de zon.

Beetje warm in de zon? Zet je toner in de koelkast en gebruik die als een lekker frisse boost. Ik heb toevallig een miniatuur versie van Avene’s Thermaal Water in de koelkast liggen voor dit soort noodgevallen. Echt een fijne verfrissing.

summer edit with avene, colab, nuxe, bioderma, estee lauder and institut esthederm

Mijn benen zijn na een paar dagen zon niet meer helemaal glow in the dark, maar met mijn lichte huid en afkeer van fake tan zien ze er nog niet super uit. Deze gouden versie van Nuxe’s Huile Prodigieuse combineert de tropische lucht en hydraterende eigenschappen van het origineel met fijne glitters en een vleugje kleur. Helemaal perfect om je lichte benen net dat beetje extra te geven.

Mijn laatste keuze heeft vooral alles te maken met zomer luiheid: als ik geen zin heb om mijn haar te wassen, pak ik een beetje droogshampoo en kan ik nog ‘n dagje vooruit. Deze Colab mini is perfect voor in je tas en de fruitige New York geur is lekker zomers.

Dat zijn mijn must have producten voor de zomer: wat zijn die van jou? Laat het me weten! Nu snel naar het balkon om aan een nieuw boek te beginnen!

Advertisements

9 thoughts on “Summer Musthaves

  • Anne July 27, 2016 / 9:19 am

   I have been testing it in our recent sunshine and it is lovely 🙂 Definitely a summer musthave. xx Anne

   Like

  • Anne July 27, 2016 / 9:20 am

   Always weird when people are on the other side of the world 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s